4 sätt att ha roligare med hundpromenaden

Efter ett tag blir rutinen av hundpromenader enformig. Hellre än kvalitetstid med din bästa vän blir det till ännu en påtvingad syssla. Här kommer därför våra bästa tips för hur du får en roligare hundpromenad.

Hitta aktiviteter som båda tycker om

En rottweiler behöver väldigt mycket stimulans, både psykiskt och fysiskt. Därför är det en fantastisk hund att öva upp att delta i olika aktiviteter.

Vanliga exempel på sådana aktiviteter kan vara att lära ut olika trick som övas på under promenaden. Just det kanske inte är till allt för stor glädje för dig som ägare.

Det finns dock aktiviteter ni kan göra tillsammans som inte bara är roliga för hunden. Visste du exempelvis att du kan träna din hund till att lukta sig till kantareller?

Med tanke på rottweilerns envishet är det viktigt att du är bestämd under träningen, men med viss övning kan det bli väldigt goda resultat, på två sätt.

Lyssna på något

Hundar tenderar att ha en hel del energi, ibland mer än vi har själva. Dessutom stimuleras de otroligt mycket av alla lukter och intryck, medan du kanske bara är trött och vill hem.

Ett väldigt bra sätt att underhålla sig under tiden är att lyssna på något, till exempel musik eller en ljudbok. Framför allt för ljudböcker finns det fantastiska streamingtjänster, så passa på att hitta den bästa ljudboksappen för dig.

Är ni på promenad inne i stan eller på ett annat ställe där uppmärksamheten behöver vara på topp, är det såklart viktigt att ha full uppmärksamhet på hunden. Det kan därmed vara en dålig idé att lyssna på slutet av en deckare just precis då.

Få två sysslor gjorda samtidigt

Använd hundpromenaden för att få något gjort. Det kanske inte blir roligare, men du slipper dras med det senare.

Ta tag i det jobbiga samtalet där du måste vänta i telefonkö länge eller ta joggingturen du aktivt undvikit hela veckan. Din rottweiler kommer garanterat att älska utmaningen.

När du ändå inte kan göra något annat är det perfekt att få flera saker gjorda samtidigt. Det kommer garanterat att dra ner stressnivån.

Ändra rutinerna

Varken du eller din hund kommer bli stimulerade av samma promenadväg varje dag. Se till att variera lite emellanåt.

Kanske hittar du finare utsikt, och på köpet får sin hund vidga sitt revir och upptäcka nya dofter. Det blir en win-win-situation.